Translations
Info
All page names need to be in English.
en da  de  fr  it  ja  km  nl  ru  zh

Exception/CMS/1518472189

From TYPO3Wiki
Jump to navigation Jump to search
This page belongs to the Core Team (category Core Team)

notice - Contribute

If you encountered this exception, please help others by providing information about how you got this error.
Especially if you have a solution, please login and add it to this page!


Path is not found (TYPO3 version 9.5)

The error is shown if the requested page can't be found for one of the following or further reasons:

  • Slugs are defined for pages but there is a fault in the definitions (i.e. trailing slash or the path is broken).
  • If there are several domains defined in a TYPO3-installation and a page includes a link to a page that is in another domain but still to another page inside the TYPO3-installation.
  • If there are several domains defined in a TYPO3-installation and one some configurations share the same rootPageId

Request parameters could not be validated

Some parameters in your url should not be part of the cHash generation. You must add them to the cacheHash excluded parameters list in the Install Tool. E.g. it is the eID parameter for Ajax calls.

 $GLOBALS['TYPO3_CONF_VARS']['FE']['cacheHash']['excludedParameters'] = ...,eID

How to fix cross-domain problems (TYPO3 version 9.5)?

  • Create a site-configuration for the rootpage of each domain in the TYPO3-installation respectively pagetree.

How to fix slug related problems (TYPO3 version 9.5)?

  • Fix the slugs starting with the root-page for each domain in the TYPO3-installation respectively pagetree. Each rootpage should be configured with the slug "/" only. Each page down in the hierarchy can be configured automatically or manually, but the path up must be correct. Trailing slashes in the path are not allowed.
  • If you use Apache-Webserver make sure that in the TYPO3-root is a ".htaccess"-file like this one: https://github.com/benjaminkott/bootstrap_package/blob/master/Configuration/Server/_.htaccess
  • If you use Nginx-Webserver make sure that web-access to the TYPO3-root is configured accordingly to the previous list-point.

How to fix issues regarding multiple site configurations with the same rootPageId (TYPO3 version 9.5)?

  • Remove the offending configuration or consolidate the configurations in one file