Translations
Info
All page names need to be in English.
en da  de  fr  it  ja  km  nl  ru  zh

Nl:Template manual

From TYPO3Wiki
Jump to: navigation, search

notice - Draft

Change the {{draft}} marker to {{review}} when you need a reviewer for text and TypoScript. info

notice - Note

Dit is geen volledige handleiding slechts een verzameling van informatie

Terug naar de hoofdpagina

Introductie

Wat doet het?

De handleiding zal de basis beschrijven hoe TYPO3 met een template werkt en hoe je deze kan maken.
Zie ook

Voor wie is het

Voor ontwikkelaars die zich bezig houden met de backend.

Let op

Ik ga er vanuit dat de backend in het nederlands is. Is dit niet het geval zie TYPO3 basis installatie om het eventueel in het nederlands te plaatsen.


De extensie Template Auto parser(automaketemplate)

Waarom?

Waar we in de oude situatie nog met markers moest werken in onze template. Zorgt de automaketemplate er automatisch voor dat bepaalde markers worden toegevoegd. Hierdoor zijn we niet meer afhankelijk van de persoon die de HTML template maakt dat hij/zei alle markers op een juiste manier toevoegd. Of de template zou bewerkt zijn door een programma dat al je subpart markers verwijdert.

Wat doet het

Installeren van de extensie

Het installeren van de extensie kan op twee manieren:

  • Manier 1 : Door naar de module "extensie manager" te gaan klik op het pulldown menu en selecteer "importeer extensies". Wacht tot de volledige lijst met extensies wordt weergegeven. Zoek vervolgen in het zoekvak naar automaketemplate en klik op het "blokje". Je krijgt nu een scherm waarin te zien is of het importeren van de extensie is gelukt. Vervolgens installeren we deze extensie door op het "blokje" te klikken met daarachter "Install extension". Als het goed is krijg je nu een melding "The extension "automaketemplate" has been installed."
  • Manier 2 : Door naar de TYPO3 Extension Repository (TER) te gaan. Zoek vervolgens in het zoekvak naar automaketeplate. Eenmaal gevonden klik je op de naam "Template Auto-parser" scroll daarna wat naar onderen en klik op "Download compressed extension .T3X file" sla dit bestond op je coputer op. Ga vervolgens in te de TYPO3 backend naar de module "Extensie Manager". Selecteer bovenin in het pulldown menu "Importeer extensies". Onder in de pagina vind je "Upload extensie bestand rechtstreeks (.t3x):" klik op selecteer en zoek de gedownloade extensie op. Eenmaal geselecteerd klik je op "Upload extensie bestand".Vervolgens installeren we deze extensie door op het "blokje" te klikken met daarachter "Install extension". Als het goed is krijg je nu een melding "The extension "automaketemplate" has been installed."